VIJK start weer na Corona!

Laatste bericht vanaf Facebook.

Vanaf woensdag 29 april mogen we weer beperkt trainen.
Om dit te kunnen doen gelden er echter de nodige spelregels. De spelregels zijn opgesteld door de Rijksoverheid, NOC/NSF en de KNSB. De gemeente Alphen ad Rijn stelt ook regels/ noodverordening op. En voor het skeeleren zal deze noodverordening komen vanuit de gemeente Leiderdorp.

Wij zorgen dat wij voldoen aan deze regels.

Een van de regels is dat de training alleen open is voor deelnemers die zich hebben aangemeld. Ben je geen lid van VIJK maar wil je wel een keertje komen kijken? Je bent welkom!! Maar wij vragen jou om je ook aan te melden middels onderstaand formulier. Heb je je nog niet aangemeld doen dat dan alsnog! Aanmelden kan hier: 

https://docs.google.com/…/1D3Z5fhXNp4P8ojI2UZiPMn…/viewform…

Droogtrainen vanaf 7 mei
Op donderdagavond om 19:00 uur is de zomertraining. Deze training duurt tot 20:00 uur.
Voor de jeugd tot 10 jaar is dit een sport- en speltraining. Voor de jeugd vanaf 10 jaar is dit een afwisselend programma. De invulling is gericht op; ontwikkelen van kracht, core stability en uithoudingsvermogen. Aandacht voor schaatsgerichte oefeningen een het verbeteren van de algemene conditie. Deze trainingen vinden plaats in of nabij het vrijetijdscentrum de Ridderhof in Koudekerk ad Rijn.

Skaten vanaf 11 mei
Vanaf maandagavond 11mei is de skatetraining vanaf 18:30u. De training duurt tot 19:30 uur. De locatie is de in-line skatebaan in Leiderdorp (Boomgaardlaan 18). Iedereen vanaf 6 jaar is welkom. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Minimale vereiste is degelijk materiaal. Helm, knie-, pols- en elleboogbescherming zijn verplicht. Heb je geen materiaal? Neem dan contact met ons op, wij zorgen voor skates.

Wielrennen:
We mogen ook weer wielrennen.  Geef je wel op als je mee wilt gaan op zondagmorgen om 9:00u. Wij gaan dan, vanaf Ridderhof in Koudekerk ad Rijn, van start. Werken aan de fietsvaardigheid doen wij op een afgesloten parkoers. Minimale vereiste is een sportieve fiets wielmaat 24”. Een helm is verplicht.

Protocol
De volgende spelregels gelden:

 1. Kinderen mogen NIET komen trainen indien er klachten zijn die Corona gerelateerd kunnen zijn bij het kind of een gezinslid. Hieronder vallen keelpijn neusverkoudheid, temperatuurverhoging , kortademigheid of benauwdheid. Pas nadat iedereen 24 uur klachtenvrij is mag uw kind weer komen trainen.
 2. Kinderen mogen NIET komen trainen als een gezinslid Corona heeft of heeft gehad tot 14 dagen na het laatste contact. Concreet betekent dit dat pas nadat iedereen 14 dagen klachtenvrij is geweest men weer mag trainen.
 3. Thuis handen wassen met water en zeep voor vertrek. ( tenminste 20 seconden)
 4. Thuis naar het toilet, voorafgaand aan training.
 5. Het clubhuis op de skeelerbaan en dus ook de toiletten zijn niet toegankelijk. Slechts in noodgevallen mag het toilet gebruikt worden.
 6. Brengen van het kind naar de training door één ouder/ verzorger.
 7. Kinderen / deelnemers zijn maximaal tien minuten vooraf op de accommodatie.
 8. Ouders / verzorgers mogen niet op de accommodatie.
  Slechts als ondersteuning absoluut noodzakelijk is en vooraf is besproken mag er één ouder / verzorger mee.
  Als kinderen niet zelf de skeelers aan kunnen doen dan de skeelers thuis of in / bij de auto aantrekken.
 9. Voor deelnemers die zelf hun skeelers aantrekken graag afstand onderling houden. Tenminste 1,5 meter uit elkaar zitten bij het aantrekken van de skates voor de jeugd boven de 12 jaar.
 10. De groep zal worden ingedeeld op niveau maar ook zal er specifiek rekening worden gehouden met leeftijd.
 11. Kinderen trekken ( als zij dat kunnen) zelf hun skates uit. Of houden de skates aan.
 12. Kinderen kunnen bij het buiten hek opgehaald worden. ( wij zorgen voor een trainer bij het hek)
 13. Er is dus geen mogelijkheid om te praten of vragen te stellen aan de trainer van uw kind. Hiervoor zullen we andere middelen moeten inzetten.
 14. Tijdens de training proberen we niet aan elkaar te zitten.

Let op. Het is momenteel ook de tijd voor hooikoorts. Heb je daar last van, of andere duidelijk niet-corona gerelateerde symptomen, laat het ons dan weten! Dat voorkomt veel onzekerheid bij deelnemers, ouders en trainers.

Tijdens de training is er één trainer of aangewezen vrijwilliger aanwezig om kinderen te begeleiden in geval van klein zeer (EHBO) of noodzakelijk toiletgebruik.

Wij houden ons aan de richtlijnen zoals deze door NOC/NSF en de KNSB zijn opgesteld.

In onderstaande links zijn alle actuele protocollen voor de diverse groepen te vinden:

https://knsb.nl/algemeen/sportprotocol-corona/

https://nocnsf.nl/sportprotocol (PDF-versie verantwoord sporten)

gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr. De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.