Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De Oscar-Mathisen-Award gaat dit jaar naar de Russische schaatsster Natalja Voronina. Zij is de opvolgster van Kjeld Nuis die vorig jaar de hoogste schaatsonderscheiding, ook wel schaats-Oscar genoemd, in ontvangst mocht nemen.
  2. Kjeld Nuis benaderde olympisch kampioen Havard Lorentzen zelf, in de hoop een sprinter van wereldniveau aan te trekken bij zijn nieuwe team. Deze week traint de Noor mee, om te kijken of het bevalt.
  3. Olympisch kampioen Havard Lorentzen traint een week mee bij Team Reggeborgh. ,,Beide partijen kijken of het bevalt. Wij zouden hem er best wel bij willen hebben”, zegt de formatie waar sinds dit seizoen onder andere Kjeld Nuis en Ireen Wüst bij schaatsen.
  4. Kjeld Nuis was de afgelopen maanden hoofdrolspeler in een van de meest besproken transfers uit het schaatsen. Vanaf vandaag hoort de tweevoudig olympisch kampioen bij Team Reggeborgh. ‘No hard feelings. Ik hoop andersom ook niet.’
  5. In deze sportloze periode bellen we dagelijks met een jarige prominent uit de sportwereld. Door het coronavirus is het toch een heel andere verjaardag dan normaal. Vandaag: Yara van Kerkhof (30) die door de maatregelen die genomen moesten worden tegen het coronavirus, het WK shorttrack miste maar inmiddels weer in training is voor het volgende seizoen. ,,Ik begin het shorttrack wel te missen.”
  6. Hij zou in het voorjaar op vakantie gaan naar Noorwegen, het land waar hij begin maart voor de derde keer op rij de wereldtitel allround veroverde. De uitbraak van het coronavirus hield schaatser Patrick Roest echter in Nederland.
  7. Michel Mulder gaat als assistent-trainer aan de slag bij schaatsteam Reggeborgh. De olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen sprint zal hoofdcoach Gerard van Velde gaan ondersteunen.
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.