Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Patrick Roest was de gedoodverfde wereldkampioen, maar afgelopen seizoen verloor hij, niet voor het eerst, op het belangrijkste moment van het jaar. Thuis op de boerderij in Lekkerkerk probeert hij de herinneringen te vergeten.
  2. Schaatscoach Rutger Tijssen heeft na zijn vertrek bij TalentNED een nieuwe ploeg gevonden. Tijssen wordt naast Kosta Poltavets de tweede hoofdcoach bij Team Worldstream, de ploeg van onder anderen Jutta Leerdam en Koen Verweij.
  3. Erben Wennemars (45) is ambassadeur sport van de Club van het Jaar-verkiezing. De voormalig schaatskampioen vindt dat niet alleen een eer, maar ziet het eigenlijk ook als zijn plicht. ‘Want ook ík heb veel aan het verenigingsleven te danken.’
  4. Het ventilatiesysteem in Thialf creëert een luchtstroom in de richting van de schaatsers, maar de gemeten meewind valt binnen de norm van de NOC*NSF. Dat is de conclusie van het onderzoek van de TU Delft. De schaatstempel had de TU Delft ingeschakeld na aanhoudende speculaties en zorgen over oneerlijke competitie de voorbije winter.
  5. Hein Otterspeer rijdt met ingang van komend seizoen voor schaatsteam Reggeborgh. De Nederlands kampioen sprint heeft een contract getekend voor twee jaar bij de ploeg van coach Gerard van Velde. Otterspeer (32) komt over van Jumbo-Visma, waar hij zeven seizoenen voor heeft gereden.
  6. Niemand zo succesvol op de WK shorttrack afgelopen weekend als Suzanne Schulting, al was de meervoudig kampioene wel haar schaatsen vergeten.
  7. Suzanne Schulting beseft dat de ogen in de shorttrackwereld richting de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking op haar gericht zijn. De Nederlandse shorttrackster zorgde dit weekeinde bij de wereldkampioenschappen in Dordrecht voor een unicum door alle afstanden te winnen.
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.