Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Uit niets blijkt dat Jutta Leerdam als nieuw boegbeeld van schaatsploeg Jumbo-Visma nog zoekende is. Op de teampresentatie sprak ze honderduit over leiderschap, druk, de aandacht van Jac Orie, het einde van haar relatie met Koen Verweij en zelfvertrouwen. ,,Ik neem Ireen Wüst als voorbeeld. Ik wil no matter what presteren.”
  2. Sven Kramer ging woensdag bij de presentatie van schaatsploeg Jumbo-Visma voor het nieuwe seizoen in op de gebeurtenissen rond Jumbo-topman Frits van Eerd. Die werd opgepakt als verdachte in een groot witwasonderzoek.
  3. Niels Kerstholt is begonnen aan zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse shorttrackers. Aan de vooravond van het seizoen blijkt dat hij nog regelmatig wordt geconfronteerd met vergelijkingen met zijn succesvolle voorganger Jeroen Otter.
  4. Sven Kramer blijft verbonden aan Jumbo-Visma. De 36-jarige Fries, die na de Olympische Spelen van Beijing zijn schaatsloopbaan beëindigde, wordt bij de gecombineerde schaats- en wielerploeg directeur business development.
  5. De KNVB wil dat sportaanbieders financieel gecompenseerd worden voor de stijgende energielasten. Dat is nodig om iedereen aan het sporten te houden, meldt de voetbalbond, die in een brief naar de overheid en de politiek pleit voor de compensatieregeling.
  6. Oud-schaatsster Karolína Erbanova heeft een bronzen medaille aan haar palmares toegevoegd. De Tsjechische die in 2018 stopte met schaatsen veroverde de plak in haar nieuwe sport: ijshockey. Bij het WK won ze met Tsjechië met 8-4 van de Verenigde Staten in de strijd om het brons.
  7. Sven Kramer en Naomi van As zijn voor de tweede keer ouders geworden. Op 10 augustus werd Dexx Bynt Kramer geboren, zo laten de oud-schaatser en de oud-hockeyster weten. De twee hebben ook een dochter van drie Kae Robin.
gebr. van Hemert
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.