Skip to main content

Dooifeest

Eén van de hoogtepunten voor de jeugd van VIJK is het dooifeest. Naar afloop van het schaatsseizoen, meestal begin april, gaan de kinderen onder begeleiding een weekend weg. Tijdens dit weekend worden er allerlei activiteiten georganiseerd op een mooie buiten-locatie.
Daarnaast hebben de kinderen vooral heel veel vrijheid om hun ding samen te doen. Voor vele kinderen is het dooifeest het hoogtepunt van het jaar.

Koningsspelen

De afgelopen jaren hebben afgevaardigden van VIJK in zowel Koudekerk aan den Rijn als in Hazerswoude-Rijndijk clinics aan de schooljeugd gegeven op skeelers. Trainers van VIJK geven, soms onder begeleiding van wat oudere jeugd oefeningen aan de schoolkinderen om ze kennis te laten maken met inline-skaten.

Kindermarkten

Jaarlijks staat VIJK ook op de Kindermarkt op de Da Costasingel in Hazerswoude-Rijndijk om haar sport te promoten. Kinderen kunnen dan een kleine training krijgen van bv skeeleren.

Clubkampioenschap Inline-skaten (skeeleren)

Naast het clubkampioenschap op het ijs van Leiden wordt ieder jaar in september nog een clubkampioenschap georganiseerd, dat van het Inline-skaten. Iedereen die lid is mag meedoen, niet-leden kunnen ter plekke voor €3,- lid worden en ook meedoen.
Deelnemers rijden een 100 meter, een 300 meter en een mini-marathon.

Poldercross

Een jaarlijks terugkerend evenement is ook de poldercross, georganiseerd door de jeugdcommissie. Lekker banjeren door de weilanden en sloten in de polder, afwisselend met hindernissen. Je moet echt niet bang zijn om nat te worden of onder de modder te komen zitten, een echt hollands festijn! Afspoelen in de Rijn en daarna aan de BBQ.

  • Laatste update op .