Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De Alternatieve Elfstedentocht woensdag op de Weissensee is bij uitstek een niet te voorspellen koers waarin alles mogelijk is. Feit is wel dat rasechte natuurijsspecialisten Crispijn Ariëns en Jordy Harink tot de absolute titelkandidaten behoren. De twee kemphanen over hoe zij de monstertocht over 200 kilometer gaan klaren.
  2. Op de Weissensee kreeg Marco van der Tuin te horen dat er geen plek meer voor hem is bij de schaatsmarathonploeg Okay-KPMS. Die keiharde boodschap gaf de 28-jarige Fries gisteren extra moraal tijdens de natuurijsklassieker Aart Koopmans Memorial. Solo kwam hij over de streep. „Mooi voor op mijn cv.”
  3. Marathonschaatsster Ineke Dedden heeft voor de tweede keer de nationale titel op haar naam geschreven. Op het natuurijs van de Weissensee won de Nederlandse na 80 kilometer de eindsprint van het peloton. Eerder was Dedden al de beste in 2017. Merel Bosma, ploeggenote van Dedden, eindigde als tweede en Sharon Hendriks werd derde.
  4. Kunstrijdster Lindsay van Zundert heeft haar tiende positie op het EK in het Finse Espoo niet kunnen handhaven bij de vrije kür. De 17-jarige Etten-Leurse kwam in haar vrije kür twee keer ten val en kwam uit op een totaalscore van 158,10 punten. Dat was goed voor de veertiende plaats.
  5. Het lange wachten van de marathonschaatsers op de Weissensee wordt beloond: zondag is het eindelijk koers op het Oostenrijkse bergmeer. Dan wordt het ONK gehouden, weliswaar in een ingekorte versie.
  6. Grote marathons op natuurijs in eigen land zijn een aan deflatie onderhevig fenomeen. Lang leve het Oostenrijkse bergmeer, waar veel wedstrijdrijders voor het eerst kennismaken met de oorspronkelijke tak van de sport. ,,De Weissensee is één van de drijvende krachten van het marathonschaatsen’’, zegt Elfstedentocht-winnaar Henk Angenent.
  7. Na een afwezigheid van drie jaar is het Nederlandse marathonpeloton weer neergestreken op de Weissensee, waar de vele sneeuw voor fraaie winterse plaatjes zorgt. Grote vraag is echter óf en wannéér er gekoerst wordt in het Oostenrijkse Karinthië.
gebr. van Hemert
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33 icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Postadres: De Tas 7
2396 VN Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.