Skip to main content

Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. In Polen werkten de schaatsers de laatste wereldbeker van 2023 af. Met welke conclusies duiken we de feestdagen in, richting de (inter-)nationale kampioenschappen?
  2. Op de laatste dag van de vierde wereldbeker langebaanschaatsen hebben Patrick Roest (5000 meter) en Irene Schouten (massastart) een gouden medaille veroverd. Voor Hein Otterspeer eindigde de 500 meter met een diskwalificatie in een deceptie. Femke Kok viel net naast het podium op de 1000 meter.
  3. Xandra Velzeboer heeft bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack van Peking het goud gepakt op de tweede 500 meter. De regerend wereldkampioene op de 500 en 1000 meter hield haar landgenote Selma Poutsma van haar eerste wereldbekergoud af. Het brons ging naar thuisrijdster Fan Kexin.
  4. De Japanse schaatssters hebben de ploegenachtervolging gewonnen bij de wereldbeker in het Poolse Tomaszów Mazowiecki. Dat was echter niet het grote verhaal. Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Joy Beune waren sneller maar werden gediskwalificeerd, omdat laatstgenoemde haar transponders op het middenterrein was vergeten. Zo stond het Nederlandse ‘dreamteam’ niet voor het eerst met lege handen na een grote flater.
  5. Op de tweede dag van de wereldbeker in Tomaszów Mazowiecki stonden er zes afstanden op het programma, met onder meer de 1500 meter voor de vrouwen en de mannen. Op de ploegenachtervolging blunderden de schaatssters door een transponder te vergeten. Lees hier alle andere afstanden terug.
  6. Shorttrackster Xandra Velzeboer heeft brons behaald op de 1500 meter bij de wereldbeker in Peking. Wereldkampioene Kim Gilli won goud.
  7. Irene Schouten en Marijke Groenewoud zijn bij de wereldbekerwedstrijd in het Poolse Tomaszów Mazowiecki op de 3000 meter verslagen door de Noorse Ragne Wiklund. De olympisch kampioene werd derde, Groenewoud was de beste Nederlandse op de tweede plek. Wereldkampioene Wiklund won in 4.06,69.