Skip to main content

Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Irene Schouten is in verwachting van haar eerste kind. De onlangs gestopte schaatsster maakte dat zondag bekend op haar Instagram-pagina.
  2. Suzanne Schulting is op de weg terug van haar gebroken enkel. De shorttrackster laat op haar Instagram weten dat ze ‘eindelijk weer op twee benen kan staan’.
  3. Jutta Leerdam heeft vanochtend aan Team IKO laten weten dat ze toch kiest voor een individuele route. Ze voerde de afgelopen weken veel gesprekken, maar sluit zich uiteindelijk niet bij de ploeg aan. ,,Het is vaak stressvol, soms eenzaam, maar als ik win is het het waard.”
  4. De kans dat Jutta Leerdam bij IKO gaat tekenen, wordt steeds groter. Met haar komst rijden bij het nog niet zo lang geleden bescheiden team plots twee sterren van het huidige schaatsen: Joy Beune en aandachtsmagneet Leerdam. Een verandering met grote gevolgen.
  5. Schaatser Dai Dai N’tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.
  6. Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Ze was een icoon in het kunstschaatsen, als tiener al een nationale ster en in 1964 werd ze olympisch kampioen. Eerder dit jaar overleed haar vriendin Joan Haanappel, het andere Nederlandse kunstschaatsfenomeen.
  7. Het loopgips zit nog om haar voet en aan schaatsen en ijs kan ze nu nog even niet denken, meer dan binnen fietsen zit er voor haar nog niet in. Maar Suzanne Schulting weet nu al dat haar een mooie nieuwe winter wacht, met een nieuw langebaanavontuur in de kleuren van Jumbo.