Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Sven Kramer heeft een nieuw, tweejarig contract getekend bij zijn huidige ploeg Jumbo-Visma. Is dat opvallend? En wat worden hoogstwaarschijnlijk zijn belangrijkste doelen. Een aantal vragen op een rijtje.
  2. Sven Kramer (33) gaat nog twee jaar door met schaatsen. De meervoudig olympisch en wereldkampioen heeft zijn contract bij Team Jumbo Visma verlengd tot 2022. ,,Mijn grootste drijfveer is nog altijd het plezier dat ik uit het schaatsen haal”, aldus Kramer.
  3. Femke Koks jaren bij het gewest Fryslân zitten erop. Nederlands grootste sprinttalent uit Nij Beets gaat naar Team Reggeborgh, zo hebben diverse bronnen aan de Leeuwarder Courant laten weten.
  4. Het zat er aan te komen, maar schaatsster Anice Das heeft deze week besloten definitief te stoppen met topsport. De 34-jarige Heerenveense zat afgelopen seizoen al zonder team en moest bovendien deze week haar werkzaamheden in de Heerenveense sportschool Fit20 noodgedwongen staken vanwege de tijdelijke sluiting om het coronavirus.
  5. Het was de winter van de doorbraak van Jutta Leerdam, de schaatsdiva die ook op het ijs presteert. Van Ireen Wüst, beter op de 1500 meter dan ooit en nog altijd ‘een garantie voor succes’. Van het aan de schaatspoort bonzende sprinttalent Femke Kok. Van de veerkracht van Kjeld Nuis. Maar het was ook de schaatswinter van de buitenlanders.
  6. Opmerkelijker dan haar wereldbekerzege en baanrecord was de daaropvolgende mededeling van Ireen Wüst: de allroundkampioene heeft voortaan de 1500 meter als hoofddoel en stapt over naar sprintersploeg Reggeborgh.
  7. Na een uitstekend schaatsseizoen staat voor Ireen Wüst nu haar komende bruiloft met sprintster Letitia de Jong centraal. De 33-jarige Brabantse vroeg haar 27-jarige vriendin vorig jaar tijdens een vakantie op Curaçao ten huwelijk. Over de datum en plaats van handeling wil de succesvolste olympiër van Oranje aller tijden helemaal niets kwijt.
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.