Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Haar ongekende perfectionisme en arbeidsethos brachten Suzanne Schulting (25) alle belangrijke titels. Maar ze hebben haar uiteindelijk ook uitgeput, werd afgelopen seizoen duidelijk. Nu trekt ze aan de rem.
  2. Olympisch shorttrackkampioene Suzanne Schulting (25) neemt voorlopig rust en gaat individueel, buiten de nationale selectie om, toewerken naar het nieuwe seizoen. Ze hoopt daarbij haar balans te hervinden in wat ze fysiek en mentaal aan kan, zo stelt de KNSB in een persbericht.
  3. Luitzen Dijkstra, de overleden vader van olympisch kampioene kunstrijden Sjoukje Dijkstra, is postuum in ere hersteld door de schaatsbond KNSB. Dijkstra krijgt de nationale kortebaantitel terug die hij op 21 december 1946 behaalde.
  4. Hij was de grondlegger van veel Nederlands schaatssucces. De bevlogen coach die tal van generaties op en naast de kruising de weg wees in het harde sportleven. Leen Pfrommer, een keiharde trainer, die er altijd was voor zijn schaatspupillen.
  5. Oud-schaatscoach Leen Pfrommer is na een kort ziekbed op 87-jarige leeftijd in het UMC van Utrecht overleden. Dat meldt zijn zoon aan het ANP.
  6. Team IKO verhuurt schaatsster Esmee Visser komend seizoen aan Team Frysk van trainer Siep Hoekstra. Dat team is vooral opgezet om talenten op te leiden, maar zal nu ook de begeleiding van de 27-jarige voormalig olympisch kampioene op de 5000 meter op zich nemen. Doel is de ver teruggevallen schaatsster weer op haar oude niveau te krijgen.
  7. Het flinke litteken bij haar borst zal haar altijd herinneren aan de openhartoperatie die ze onderging toen ze 7 was. Waar Zoetermeerse Yara van Kerkhof dat vroeger bedekte, heeft ze er nu geen problemen meer mee.
gebr. van Hemert
Yvonne
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33 icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Postadres: De Tas 7
2396 VN Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.