Skip to main content

Binnen Vereniging IJssport Koudekerk zijn enige leden actief met schoonrijden. Allereerst staat hieronder een stukje historie. Tevens zijn we op zoek naar mensen die met de sport kennis willen maken. De contactgegevens hiervoor staat onderaan.

Schoonrijden ontstond rond 1875 en is één van de oudste vormen van het schaatsenrijden in ons land. Het wordt al veel langer beoefend dan het kunstrijden; verder vormt het de basis van het hardrijden! Men kan schoonrijden omschrijven als "het op een sierlijke wijze uitvoeren van de perfecte schaatsslag, afwisselend gereden op de buiten- en de binnenkant van een, licht gebogen, breed schaatsijzer met een geheel vlakke onderkant". Het zijn vooral die originele, oude klederdrachten, waardoor het schoonrijden de laatste jaren bij een breder publiek bekendheid geniet. De Landelijke Vereniging van Schoonrijders (LVS) heeft de laatste jaren een showgroep, die in binnen- en buitenland optredens verzorgt. Holland promotion in optima forma.

Wilt u gaan schoonrijden? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan wordt u met de schoonrijders in contact gebracht. U vindt alles over schoonrijden onder der website van de KNSB.nl en bij de Landelijke Vereniging Schoonrijden.

Ga eens kijken bij de trainingen in de Silver Dome te Zoetermeer op dinsdagen van 13.00-14.30 uur. Verdere informatie aldaar bij Thea den Hollander, wonend te Koudekerk en meerdere keren nederlands kampioen!

  • Laatste update op .